
Llenties
(per 4 persones)
Ingredients:
- 1 paquet de llenties (una tassa de cafè per persona)
- 1 tomàquet sencer rallat
- 1 ceba ratllada
- 1 cabeça d’alls
- Patata tallada a quarts (tenint en compte el truquet de l’almido)
- Costelló
- Saltxixes
- Xoriço
- Oli
- Aigua
Elaboració:
Deixem les llenties en remull (a poder ser d’un dia per l’altre, però si no tenim temps amb una o dues hores n’hi ha prou) per tal de poder separar-ne les bones de les passades (identificarem les passades, perquè en poca estona pujaran a la superfície).
Un cop destriades les llenties, les posem en una cassola amb 3 dits d’aigua i afegim el tomàquet, la ceba i la cabeça d’alls. Encenem el foc i ho coem a foc lent.
Mentrestant, en una paella amb un raig d’oli, daurem fins que agafi color, el costelló i les saltxixes.
Quan veiem que la cassola amb tots els ingredients comença a bullir, i afegim la patata i deixem que continuí fent la “xup xup” a foc molt lent.
Passats 15 minuts punxem la patata, i si comença a estar tova, introduïm a la cassola, les saltxixes, el costelló i els trossos de xoriç i deixem que continuí la cocció.
Un cop feta la patata, parem el foc i en 10 minuts ja les podrem servir a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada