dilluns, 16 de juny del 2008


Platillo de Quaresma


Ingredients:


- Bacallà (millor si és el morro)

- 5 ous durs

- 1 ceba ratllada

- 1 cabeça d’alls

- ¾ de quilo de carxofes

- Farina

- ½ quilo de pèsols

- 5 patates grosses

- 1 ceba

- 1 all

- 2 Tomàquets ratllats

- sucre

- sal

- pebre

- Brou de verdures


Elaboració:


Primer de tot, si el bacallà no és dessalat, deixeu-lo en remull uns 4 dies i aneu-li canviant l’aigua.

Començarem donant-li color el bacallà, en una paella amb l’oli ven calent, volta i volta. Si ho preferiu, podeu enfarinar el bacallà i us quedarà un color més torrat.

Agafarem les carxofes, en traurem les fulles més dures i la tallarem en quatre talls. La deixarem en un vol amb aigua i llimona perquè no s’oxidi.

Agafarem les patates i les esqueixarem en trossos d’uns 4 o 5 cm.


Prepararem un sofregit en una cassola, amb oli, es dos tomàquets ratllats, l’all, la ceba ven picada, el sucre, la sal i el pebre.

Quan tingui una mica de color, i afegirem el brou de verdures i quan comenci a bullir i afegirem la patata i el pèsol.

Ara és el moment de fer una pasta amb farina, aigua i sal i enfarinar les carxofes. Agafem els ous, els tallem per la meitat i els passem per farina.

Quan faci 10 minuts aproximadament que l’aigua hagi tornat a arrencar el vull, introduirem les carxofes a la cassola. Quan la patata estigui tova, afegim el bacallà desfilat i els ous.


Aquest plat era típic de la Quaresma, ja que en aquesta època no es podia menjar carn.

És un plat molt complet a nivell calòric, i es sa de tant en tant menjar sense carn!


Espero que us agradi!