diumenge, 15 de juliol del 2007



Sípia amb pèsols estofats


Ingredients:

  • 2 Cebes
  • Tomàquet cru de pot o natural
  • Sípia (amb les bosses de tinta)
  • Pèsols
  • Patates (tallades a daus no molt petits perquè no es desfacin)
  • Ametlles torrades
  • All
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
  • Brou de peix o aigua

Elaboració:


Fem el sofregit en una cassola a foc molt lent amb les dues cebes, les deixem caramelitzar i afegim les bosses de tinta de la sípia remenem ven remenat, afegim el tomàquet i deixem que es faci a foc lent.

En una altre paella sofregim la sípia: Deixem que tregui tota l’aigua tapant-la i després la destapem perquè es rossegui (la saleu al vostre gust).

Agafem la sípia i l’unim al sofregit, remenem, afegim el brou de peix i deixem que faci “xup-xup” a foc lent.

Al cap d’una estona comprovem si la sípia està més tova, si és així afegim la patata i els pèsols i que continuí fent “xup-xup”.

Mentrestant preparem la picada en el morter: posem l’all, una miqueta de sal, pebre al gust, julivert i ametlles, ho piquem amb la mà de morter i afegim una miqueta del brou que tenim a la cassola per tal de poder despendre la picada de les parets del morter i ho afegim a la cassola (quan la patata i el pèsol estiguin gairebé al punt).


Deixem que acabi de fer-se, comprovem el punt de cocció i sal i ho servim a taula ven calent acompanyat d’una cistella de pa.


Bon profit!!!